ZEvenbergse Zang AMateurs

Serieuze beoefening van de 4-stemmige zangkunst staat voorop, maar Zezam is ook een gezelligheidsvereniging waar naast het zingen ook andere activiteiten worden georganiseerd. Kortom een koor waarvan het een genoegen is lid te zijn.

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe, vooral jongere, leden.

Daarbij nemen we de volgende overwegingen in acht:
- Is de kwaliteit van de stem voldoende om lid te worden.
- Is de balans tussen de verschillende stemgroepen gediend met deze aanmelding?
- Doet het lidmaatschap recht aan het streven om een mix van leeftijdsgroepen te maken?
- We hanteren geen strikte leeftijdsgrens voor nieuwe leden, maar proberen wel in te zetten op verjonging van Zezam.
- Koorervaring is meegenomen maar beslist geen vereiste.
 

Mocht bovenstaande je aanspreken en ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging, neem dan gerust contact met ons op via ons e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Ook bestaat de mogelijkheid, zonder enige verplichting, een 3-tal repetities bij te wonen. Wanneer van die mogelijkheid gebruik wordt gemaakt dan graag van tevoren even een bericht.

 foto bestuur

vlnr. Riek Andreae, Marianne Meijer, Anneke Hoogelander, Reinier Smallegange, en Christel Bom.

Bestuur en commissies

Het algemeen bestuur en dagelijks bestuur bestaat uit vijf leden, de voorzitter, penningmeester en secretaris en twee algemene leden. De leden van het bestuur zijn afgevaardigden in de hieronder genoemde commissies om de afstemming tussen bestuur en commissies te vergemakkelijken.

Muziekcommissie

Deze commissie verricht haar taak in nauwe samenwerking met de dirigent. Zij zorgt voor het complete muziekrepertoire van Zezam en onderzoekt welke liedjes geschikt zijn, waarna gezocht wordt of er arrangementen van beschikbaar zijn, of dat er eventueel een arrangement speciaal voor het koor geschreven kan worden. Voor ieder optreden, klein of groot, bepaalt de Muziekcommissie welke nummers gezongen zullen worden. De leden zijn natuurlijk altijd vrij om van tevoren hun wensen kenbaar te maken, maar de definitieve keuze wordt door de Muziekcommissie bepaald.

foto MC

      vlnr. Anita Mulders,Ria Lobensteijn, Reinier Smallegange, Christel Bom en Wout Kwakernaat.

vlnr. Kitty Derks, Claudia Hasper, Corrie Farinaux, Sjoukje Roozen en Annelies van Diepen 

foto MaxydroneUC 2022

 

Activiteitencommissie

Deze commissie opereert zelfstandig binnen de vereniging. Zij organiseert voor alle leden diverse "activiteiten", zoals gezellige avonden aan het begin of eind van een zangseizoen, Sinterklaas en Kerst en uiteraard bij jubilea van de vereniging.
Deze activiteiten worden bekostigd door onder meer zelfwerkzaamheid van de commissie met hulp van alle leden, zoals twee keer per jaar een kledinginzameling. Tevens leggen alle leden jaarlijks een bedrag in, zodat de Activiteitencommissie het hele jaar door voor gezelligheid kan zorgen.

 

Uitvoeringscommissie

Deze commissie is belast met de organisatie van alle uitvoeringen. Zij regelt het hele gebeuren, zoals zaalhuur tot zaalaankleding, choreografie, requisieten, begeleiding, licht en geluid, drukwerk en wat er verder nog meer bij komt kijken. Deze commissie staat bij elke uitvoering weer voor de gigantische klus om alles in juiste banen te leiden.

Foto UC

vlnr. Thea Ideler, Elseline van Muijen, Hans van Suylekom en Christel Bom.

 

 

 vlnr. Ineke van Unnik, Elseline van Muijen, Ton Michels en Sharon van Doorne.

foto KC 

Kledingcommissie

Deze commissie is belast met de kledingkeuze voor alle uitvoeringen. Zij geeft per uitvoering aan wat de leden voor kleding dienen te dragen.